Gratis verzending vanaf €75,-

Hoe val je op met jouw krijtbord?

13 december 2018

Hoe val je op met jouw krijtbord?

Jaren geleden zagen we de eerste krijtborden in restaurants verschijnen. Al kort hierna waaide dit fenomeen over en hingen krijtborden niet alleen in horeca maar ook in huiskamers, keukens en slaapkamers. Tegenwoordig zijn ze bijna niet meer weg te denken en zijn ze te vinden op allerlei plekken als de lokale snackbar en die hippe koffiezaak. Wie denkt dat krijtborden ouderwets zijn heeft het dus goed mis!

Krijtbord dat beschreven wordt

Tips voor het schrijven op een krijtbord

Ondanks dat krijtborden zo veel voorkomen, zijn er voldoende mogelijkheden om deze uniek te maken. Zo kan je bijvoorbeeld een speciale omlijsting of een andere vorm nemen. Toch is de meest eenvoudige manier om je krijtbord uniek te maken het tekenen of schrijven met krijt(stiften). We geven je graag een aantal tips!

1. Gebruik krijtstiften

Om een hoop frustratie te voorkomen raden we je krijtstiften aan in plaats van de traditionele krijtjes. Het grote voordeel van deze krijtstiften is dat zodra de inkt eenmaal droog is deze moeilijker weg te halen is. Krijtstift is ook minder vatbaar voor water, waardoor jouw tekening minder snel uitloopt wanneer je een krijtbord buiten toepast. Wil je zeker zijn dat het niet uitloopt? Spuit een dunne laag haarlak op de tekening.

2. Wees niet te kritisch over je eindresultaat

Leren gaat met vallen en opstaan. Verwacht niet dat je eerste krijttekening lijkt op een kunstwerk van Picasso. Zoals met veel zaken geld(t) ook hier: less is more. Wanneer je bijvoorbeeld een menu op een krijtbord wilt schrijven, probeer het dan vooral leesbaar te houden.

3. Maak het krijtbord afwisselend

Het is zonde om elke week het hele krijtbord schoon te vegen en weer vanaf 0 te beginnen. Probeer daarom een mix te gebruiken van vaste elementen zoals een logo of leuke illustratie en een plek waar wisselende teksten kunnen staan.

4. Schoon in een handomdraai

Soms blijven er klein restjes krijt of inkt achter op het krijtbord. Verdun een beetje azijn met water en maak door middel van cirkelvormige bewegingen het bord schoon. Nadat je dit hebt gedaan, spoel je de doek of de spons uit en herhaal je dit met alleen water. Droog hierna het krijtbord met een zachte droge doek.

Krijtstiften voor krijtbord tekening

Vraag het aan onze productspecialisten!

Heb je een vraag over een van onze krijtborden, krijtstiften of krijtstickers, vraag het gerust aan een van onze productspecialisten via onze klantenservice.

« Terug

Copyright 2024 Signerie Tel 085-4890032

Gebruik van deze website betekent dat je onze algemene voorwaarden accepteert.